تحقیق نقش گمرک الکترونیکی بر تسهیل و توسعه صادرات

تحقیق نقش گمرک الکترونیکی بر تسهیل و توسعه صادرات تحقیق نقش گمرک الکترونیکی بر تسهیل و توسعه صادرات

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 248 KB

تعداد صفحات : 88

بازدیدها : 1574

برچسبها : گمرک الکترونیکی صادرات الکترونیک

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی نقش گمرک الکترونیکی بر تسهیل صادرات و بررسی پنجره واحد، تجارت و صادرات الکترونیکی

فهرست مطالب

فصل اول :کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسأله

فرضیات تحقیق

اهداف تحقیق

محدودیت های تحقیق

اهمیت و ضرورت انجام تحقیق

روش انجام تحقیق

واژگان کلیدی

تجارت الکترونیکی

گمرک الکترونیکی

صادرات

پنجره واحد

فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق

مقدمه

تعریف تجارت الکترونیک

تاریخچه تجارت الکترونیکى

انواع تجارت الکترونیک

چارچوب تجارت الکترونیک

مراحل تجارت الکترونیک

مدل هاى تجارت الکترونیک

مزایاى تجارت الکترونیکى

موانع تجارت الکترونیکى

تجارت الکترونیک و ارتباط آن با گمرک

سازمان گمرک

تعریف گمرک به عنوان یک اصطلاح بین المللی

بیانیه مأموریت گمرک

چشم انداز گمرک

نقشگمرک

وظایف گمرک

ساختار سازمانی گمرک ایران

مشکلات و چالش های گمرکات ایران

فرایند اظهارکالا به گمرکبه روش سنتی و نحوه ترخیص کالا

مشکلات و محدودیت های گمرکات سنتی در فرایند امور گمرکی

گمرک الکترونیک

تعاریف گمرک الکترونیکی

فواید و مزایای بهره گیری از گمرک الکترونیک در امور گمرکی مربوط به صادرات

بنابراین اهم وظایف گمرک الکترونیکی عبارت است از:

تعاریف کلی از پنجره واحد

رایج ترین مدل های پنجره واحد

پنجره واحد در دیگر کشورها

پیشنهاداتی برای تاسیس یک پنجره واحد موفقیت آمیز

پیشینه تحقیق

اهمیت پیشینه در تحقیقات

فصل سوم : روش انجام پژوهش

مقدمه

روش انجام تحقیق

جامعه آماری

نحوه ی تعیین حجم نمونه و روش نمونه گیری

روش گردآوری اطلاعات

ابزار گردآوری اطلاعات

روایی و پایایی ابزار جمع آوری داده ها

روایی

پایایی

ضریب آلفای کرونباخ

ضریب پایایی تنصیف

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده های تحقیق

مقدمه

تجزیه و تحلیل داده ها

تحلیل های توصیفی

جدول و نمودارمربوط به سن پاسخ دهندگان

جدول و نمودارمربوط به سابقه فعالیت پاسخ دهندگان

نمودارمربوط به سطح تحصیلات پاسخ دهندگان

تجزیه و تحلیل استنباطی

آزمون فرضیه ها

آزمون فرضیه اول

آزمون فرضیه دوم

آزمون فرضیه سوم

آزمون فرضیه چهارم

خلاصه فصل چهارم

فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات

مقدمه

نتیجه گیری

نتیجه گیری از فرضیه اول

نتیجه گیری از فرضیه دوم

نتیجه گیری از فرضیه سوم

نتیجه گیری از فرضیه چهارم

پیشنهادات

موانع تحقیق

راهکارهای رفع موانع

منابع و مأخذ

پرسشنامه

*************************

تأثیر گمرک الکترونیک بر توسعه صادرات

هدف این پژوهش؛ بررسی تأثیر گمرک الکترونیک بر توسعه صادرات از دیدگاه کارشناسان و صادرکنندگان گمرک شیراز می باشد. پرسشنامه بکار گرفته شده در این پژوهش؛ پرسشنامه ای خود ساخته بوده و در بردارنده 4 سؤال عمومی و 20 سؤال تخصصی می باشد که به کمک آن، و با کاربرد طیف چند گزینه ای لیکرت، دانسته های نمونه آماری اندازه گیری شده است. روایی و پایایی پرسشنامه تأئید گردیده است. پژوهش حاضر؛ که جامعه آماری آن، کارشناسان و صادرکنندگان استان فارس می باشند؛ از حیث هدف، کاربردی، و از روزنِ چگونگی گردآوری داده ها، توصیفی می باشد. نتایج این پژوهش حاکی است که با توجه به تأئید تمام فرضیات، از حیث رتبه بندیِ اثرات گمرک الکترونیک با استفاده از دو روش گاتمن و اسپیرمن ، اطلاع رسانیِ به موقع به صادرکنندگان بالاترین اولویت را دارا می باشد، و با استفاده از آزمون تی شفاف سازی فعالیت ها بیشترین تأثیر را بر توسعه صادرات دارد.

گمرک الکترونیکی

گمرک الکترونیکی عبارت از بکارگیری کسب و کار الکترونیکی در ادارات گمرک. جهت تامین نیازهای اداری و خدماتی شان و نیز برای تامین بهتر نیازهای ذینفعان مشارکت کننده در تجارت و حمل و نقل بین المللی و افزایش رقابت تجاری از طریق ترخیص سریع تر کالاها، افزایش درآمد و امنیت و محافظت مرزها می باشد.

صادرات

صادرات به ارسال کالاها به مکان ها یا کشورهای دیگر برای فروش یا معاوضه است. در اقتصاد، یک کالای صادره یا هر کالای خوب از یک کشور تا کشور دیگر در یک شیوه مشروع، به طور نمونه برای استفاده در صنعت جا به جا شده است.

پنجره واحد

وسیله ای که به طرفین درگیر تجارت و حمل و نقل امکان تبادل اطلاعات استاندارد برای تأمین نیازهای قانونی صادرات و واردات و ترانزیت را فراهم می سازد. با این توصیف که پنجره واحد یک معیار سنجش تسهیل تجارت می باشد که به بازرگانان یا حمل کننده امکان می دهد تا تمامی داده های مورد نیاز برای تعیین مقبولیت کالاها در فرمت استاندارد را تنها یکبار به مسئولین کنترل مرزی و در یک مدخل ورودی تسلیم نمایند .

تجارت الکترونیک و ارتباط آن با گمرک

مطابق با دیدگاه اتحادیه اروپا تجارت الکترونیکی به معنای انجام تجارت به صورت الکترونیکی است که در آن طرفین به جای تبادلات فیزیکی یا تماس مستقیم فیزیکی به صورت الکترونیکی تعامل دارند. همچنین می توان گفت تجارت الکترونیکی عبارت است از مبادله تجاری بدون استفاده از کاغذ که در آن مبادله الکترونیکی داده ها به عنوان یک ابزار به همراه پست الکترونیک، تابلوی اعلانات الکترونیکی، انتقال الکترونیک وب و سایر فناوری های مبتنی بر شبکه استفاده می شود، به عبارت دیگر مبادله الکترونیکی داده ها به عنوان ستون فقرات تجارت الکترونیکی عمل می نماید. بنابراین تجارت الکترونیکی عبارت است از انجام فرایند خرید ، فروش ، انتقال و مبادله کالاها ، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های رایانه ای از جمله اینترنت.

گسترش تجارت الکترونیکی در سطح بین المللی به قدری سریع صورت گرفته و مزایای مرتبط با آن به اندازه ای روشن و روز به روز در حال افزایش است که کشورهای در حال توسعه به شدت در استفاده از آن ترغیب شده و هر کدام برنامه های خاصی را برای شروع تجارت الکترونیکی ، نهادینه کردن آن و گسترش و رشد آن انتخاب کرده اند. مزایای مرتبط بر استفاده از تجارت الکترونیکی مانند کاهش هزینه ها، افزایش کارایی و بهره وری، استفاده از مقیاس وسیع در تولید، رقابتی شدن بازارها، دسترسی سریع و آسان به اطلاعات مورد نیاز در معاملات، کاهش و حذف محدودیتهای بازار، افزایش تعداد عرضه کنندگان کالا، بالا رفتن قدرت انتخاب مصرف کنندگان و از انجا که موجبات افزایش رفاه و استفاده بهینه از منابع و امکانات را فراهم می سازد، به قدری مورد توجه قرار گرفته که برخی از کشورهای در حال توسعه مثل تایلند و تایوان استراتژی ملی خود را در قالب برنامه های توسعه اقتصادی- اجتماعی ، استراتژی تجارت الکترونیکی انتخاب کرده اند.

گمرک الکترونیک در امور گمرکی مربوط به صادرات

فناوری اطلاعات با رشدی شتابان، عرصه های گوناگون زندگی بشری را تحت تاثیر قرار داده و باعث تحولات بنیادی در بسیاری از اصول و شیوه های اقتصاد و تجارت شده است. تجارت الکترونیکی حاصل پیوند میان تجارت و فناوری اطلاعات و پدیده های به سرعت در حال گسترش است. در همین ارتباط گمرک الکترونیک به عنوان یکی از ارکان مهم تجارت الکترونیکی به طرق مختلف می تواند گلوگاه های گمرکی را کاهش دهد یا حتی در برخی موارد برطرف سازد. اولین طریقه، عبارت ترخیص الکترونیکی می باشد. یک ویژگی متمایز تجارت الکترونیکی عبارت از ایجاد فرصت برای تجارت بدون مرز است. در زمینه ی برخی کالاها و خدمات، اینترنت با ایجاد امکان تحویل الکترونیکی سفارشات، به طور موثر مراحل ترخیص گمرکی را در معاملات تجاری بین المللی حذف می کند. در معاملات تجارت الکترونیکی کالاهایی که مستلزم تحویل فیزیکی است، ارسال الکترونیکی داده های مربوط به اسناد حمل و نقل و اظهار نامه های گمرکی برای ادارات گمرکی، این امکان را فراهم می سازد که قبل از اینکه محموله تخلیه شود، داده های مربوط به آن جهت ترخیص مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. نتیجه ی اینکار ترخیص فوری محموله است در حالیکه همزمان به علت تجزیه و تحلیل بهتر و سریعتر داده ها، دقت ارزیابی ریسک گمرک بهبود می یابد. بنابراین بدون تاثیر نامطلوب بر اعمال قوانین و مقررات، الزام به بازرسی فیزیکی محموله کاهش می یابد. مستند سازی الکترونیکی با استفاده از یک ساختار مشترک و با ایجاد ارتباط اینترنتی بین ادارات نظارتی، می تواند فرایند ارسال اطلاعات لازم برای ترخیص را به ورود یکبار اطلاعات تبدیل کند.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید